Buscar

Páginas

Jangan Dekat!! Nanti.......................

Bismillahirrahmanirrahim....


"Kak Ina, bila nak pergi memanah? Janji nak bawak pergi masa cuti sekolah...Ni dah cuti sekolah tak bawak pun...", rungut adik masa cuti hari raya haji hari tuh...


Akhirnya alhamdulillah semalam tertunailah janji kepada adik-adik......tuh nak cerita dalam entry kali nih.....heeee~~

Janji asalnya nak pergi ramai-ramai....tapi kak Tengku plak ada hal...jadik lah kurang ramai.....Husna juga tak jadi ikut...kak Nayli pun sama....jadi last-last yang pergi cuma kak Ticher Nur, Ain, Harlina dan saya...

saya pemandu berhemah...

Planning asalnya pukul 2 jumpa terus kat Sunway Pyramid...tapi saya tak tahu jalan walau da bertahun dapat lesen kete jadi kak Ticher kata pergi Putra Heights rumah beliau dulu...kul 12.30 baru gerak dari Bangi pastuh amek ain kat tadika n singgah Giant Putra Heights beli barang sikit dan solat.....cuma gelabah-gelabah gerak p umah kak Ticher bila kak Ticher mesej pada pukul 2.28 cakap...  "Dah nak Asar nih..." *garangnya beliau*

Dah hai hai bai bai kat pakgad....bergeraklah kami dua kereta ke Sunway Pyramid.....

Mula-mula hujan manja-manja je...tak sampai berapa minit makin mengganas..sampai tak nampak jalan..lampu kereta kat depan pun sayup-sayup je di pandangan..Allah....takutnya..kereta bergerak 30km/j....pastuh sampai kat simpang ke USJ/Shah Alam....saya tersalah masuk jalan pulak...masuk jalan ke Shah Alam...sobssssssssssss..kena patah balik ke Putra Heights then masuk semula jalan ke USJ..pastuh sesat lagik..then tanya pakcik kat petronas...kena tiup2 angin.....basah baju kena hujan...ketaq-ketaq kaki...meredah hujan yang sangat menakutkan....sampai lah ke USJ..sampai je kat traffic light dekat depan USJ17......aiseh....banjir!!!

semua kereta belok masuk USJ 17....dan saya dengan hati waja pun membelok ke kiri masuk ke USJ 17 tuh..sementara kak Ticher berlindung kat Masjid Alh-Falah USJ9....dan berteduh di bawah bus stop SRA USJ17 dengan sebuah kereta wolkswagen golf merah.....bukan taknak teruskan perjalanan...tapi bimbang pula kalau kereta sport sepot saya terhenti pulak dalam air banjir tuh....sambil-sambil tuh fikir macam mana nak pergi kat kak Ticher...tapi kak Ticher telefon kata pokok tumbang di sana sini...jadi decide tuh tunggu hujan reda.....makin pulak ketakutan bila hujan jadi hujan air batu...Allah....takut sangat-sangat...angin sangat kuat! *takdapat bayangkan suasana hari kiamat nanti macam mana...nih rasanya belum 1/1000 gambaran pada hari kiamat nanti..='(*

nih masa berehat jap kat Petronas...

bila hujan dah reda sikit..kak Ticher suh pergi ke Petronas yang terdekat...setelah diskusi-diskusi...decide nak balik ke Putra Heights.....singgah beli makanan sikit....

makan tengah hari...

makan-makan..solat-solat......hujan dah hampir stop.....decide jugak pergi ke Sunway..tak sampai hati nak hampakan hati budak-budak...=)

Alhamdulillah jalan tak lah jem sangat......kul 6.40 sampai kat Stars Archery...survey-survey tempat...duduk lah sekejap kat surau tunggu Maghrib..then lepas Maghrib pergi memanah......lepas nih gambar jerk lah menceritakan semuanya.....

pasang gears...

 kanak-kanak di assist sepanjang masa...


 saya tekun mendengar

bakal srikandi abaya...bila dah expert...

 srikandi ain dan srikandi harlina..

srikandi nur gengkhis...

 my sis..

 muka bangga.....

 konon tererrr...


 board saya...


 hebat lah saya!


cian ikhwan takpat main....

dah selesai panah memanah.....budak-budak nak naik rides pulak.....naiklah mereka ke Ferris Wheel dan Bumper Car...
muke hepi tuh..

 comelnesss...

 bumper car...


 ^_____^


insyirah n ikhwan...=)

Oh.....priceless sungguh senyuman gembira mereka......

Kemudian pergi makan sebelum balik....



Keluar kedai makan..dah pukul 10.08....adeh...cepat betul lah masa berlalu....laju2 pergi cari parking...and bid farewell selepas bagi kerepek yang dititipkan oleh kak Hajar...=')

pengalaman yang sangat menarik..tak sangka memanah tuh seronok....pakai abaya pun boleh jer memanah..sukan yang best...tak panas..tak peluh..hehehe....


 me with puan gengkhis...


 srikandissss.....


looking forward to go there again...insya-Allah rabu nih pergi lagi...hehehe...=P


ps: Jangan suka-suka nk dekat kami....nanti kami PANAH!!!

4 luahan rasa:

LakaranMusimBunga

ain dan harlina tu orang malaysia jugak ke? mantaplah!

teringin nak cuba satu hari nanti.. syabas!

ticher ina

ha ah.malaysian..

sila lah cuba..
sangat seronok!!!

kak Idah

ehem..ehem..
lepas ni akk pun nak join jugak..
kena tggu akk gi KL dulu..
tempat wajib ina kena bawak nnt k.

ticher ina

ehem2..
insya-Allah kak idah...
mai dulu siniiiiii

 

Followers