Buscar

Páginas

Bermulanya di sana....

Bismillahirrahmanirahim....
Puji serta selawat ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W, kaum keluarga, para isteri dan sahabat-sahabat baginda...


Sejak dari semalam nak update kat sini tapi semalam sebab kepenatan yang teramat...tangguh lah update hari ni...dari pukul 12 tadi sebenarnya dah bukak blogger nak update...tapi ada saja halangan...hehe.....baru nak mula tulis terpaku plak kat blog kakak sorang nih...feeling tengok slideshow gambar walimah belia..background blog plak lagu kopratasa tuh..alah yang tajuk permata untuk isteri tuh....huhu..tersengih-sengih saya mentengok gambar-gambar bahagia kat situ...jelesssss...


sebenarnya kali nih nak cerita pasal tuan punya blog tuh la.......asalnya dulu cuma jadi silent reader kat blog beliau.....duk stalk je selama beberapa bulan...hehehe....pastuh satu hari tuh dengan konfidennya tinggalkan komen kt blogpost mentegur beliau dan anaknya yang comelssssssss ituuu....suka baca blog dia sebab anak dia comel...mak dia pun comel..tapi anak comel lagik..hihihi...nih la entry yang bersejarah tuh (KLIK).... n seperti biasa panjangkan ukhuwah ke facebook pulak....12 April 2010 kami officially berkawan di facebook.....alhamdulillah Allah pertemukan di alam maya...


nama akak tuh adalah kak sarah.....kami berhubung memang melalui FB dan YM saje..masa tuh habib anak comel beliau tu kecik lagi..pernah jugak tulis pasal habib kat blog nih dulu...(KLIK) (KLIK)...n ummi habib pun penah tulis pasal saya kat blog beliau (KLIK)


pastu bila kak sarah preknen yang kedua beliau dah jarang online...selalunya esemes lah penghubung....ada jugak planning nak pergi ke terengganu jumpa..tapi Allah tak izinkan..taklah kesampaian hajat saya itu..T_T


tapi Maha Suci Allah yang Maha Penyayang....pada Disember 7 pukul 11.08pagi terima esemes dari kak Sarah....kak Sarah kata dia ada kat Nilai...Allahu Allah...seronoknya tak terkata..dekat sangat dah tuh....meronta-ronta hati nih nak pergi....tapi time tuh tengah ada dekat JPN Putrajaya...asalnya temankan kak Nita pergi buat IC Nunu....last-last kami berdua pun tukar IC gak...ahaha.....
sempat minum air kelapa mabless....
plan punya plan..lepas makan and minum air kelapa bawah pokok, kak Nita pun hantar saya balik rumah n saya terus zasssssssssss ke nilai..dengan konpidennya bajet tahu la kat mana Nilai Springs Resort kat mana...ahaha...dan seperti biasa sesat entah kemana-mana saya nih....sampai jumpa USIM tapi takjumpe Nilai Springs katmane....dah puas pusing-pusing tuh last-last berhenti tanya sorang nih,student USIM gamaknye...tanya jalan nak ke Nilai Springs....Alhamdulillah last-last jumpa jugak jalan...parking siap-siap laju-laju pergi cari swimming pool sebab kak Sarah kata budak-budak nak swimming...


kali pertama nampak kak Sarah..hati nih tataw nak kata macam mana..seronoknya rasa....lepas dekat 2 tahun kawan kat internet je akhirnya dapat bertemu muka...nak nanges pun ada rasa...tapi taklah macho kan kalau nanges depan orang...agaga....


sambil-sambil bercerita si habib yang dah pandai berlari tuh dengan comelnya main kat kolam...Ya Allah cam tak percaya yang Habib dan besar.....n Hanif, mujahid kedua kak Sarah tengah tidur....dia pun dah mula nk bertatih....tua dah mummy ina nih...LOL...


lepas dah Habib pun menggigil-gigil sejuk..masuklah kami ke bilik hotel yang kak Sarah menginap tuh..borak-borak lagi....sambil-sambil tuh amik chance main-main ngan Hanif yang sangatlah aggresif dan manja..comelnyeeeeeeeeeeee budak tuh!
Mujahid Hanif....rasa nak masuk beg bawak larik..=P
lepas suami kak Sarah balik dari kursus kami pakat-pakat nak ke Nilai 3...masing-masing tak tahu jalan..dok lah pusing kat Nilai tuh cari Nilai 3....lepas da pening-pening...decide nak benti solat Maghrib kat Masjid Nilai...lepas Maghrib baru lah pergi semula ke Nilai 3 tuh...pastuh tah camane saya yang folo belakang kereta kak Sarah dan suami tersalah masuk jalan...adeh la...satu hal pulak mencari jalan nk ke Nilai 3 tuh...alhamdulillah lepas setengah jam sesat berjumpa jugak..sampai Nilai tengok banyak pulak kedai tutup....kak Sarah entah kat mana....pusing-pusing sampai kepala jadi pening.....last-last duk lam kete je lepas jumpe kete kak Sarah tuh..sambil duk lam kete tuh godek-godek hp.......


dan ketika tuh baru lah reti nak gune function GPS kat enpon..ahahaha...da pukul 9 rasa cam nak balik..esemes kak Sarah yang tengah ronda-ronda...cakap nak balik dulu...pastuh beliau ajak pegi makan dan suruh saya lead d way.....dengan konfiden saya set destination nak ke bandar seri putra sebab kat area situ tahu la tempat makan yang ok sikit......tapi cam pelik tengok map dalam hp tuh.cam terbalik ke ape tah.....tersalahlah masuk jalan....tapi mujurlah jalan yang tersalah tuh menghala ke bandar bukit mahkota....hehe.....akhirnya jumpa lah kedai makan pink kat bandar bukit mahkota yang memang saya hendak menuju ke sana tuh....


sempatlah snap 2 pics sebelum bateri hp habes...sobsss..dua-dua gambar tak menjadi sangat....tp bolehlah sebagai kenang-kenangan...dah sudah makan...masa untuk berpisah...sedeh...sebab entahlah bila dapat jumpa lagi......takut-takut lepas nih jumpa kak Sarah dah tambah lagi sorang mujahid, kot?
hehehehe....
sayangnye gambar tak cunggg...=(
ape-ape pun memang seronok sangat semalam...dapat jumpa sorang lagi kawan jarak jauh....lepas nih nak jumpa kak Zubaidah plak...and kak Diana Andy dan semua la kawan-kawan kat online yang takpena jumpa lagi tuh.......entah bila lah berpeluang....moga Allah tetapkan waktu yang terbaik untuk kita semua bertemu.....kalau bukan kat dunia nih, insya-Allah kat akhirat nanti.......amiiiin....


dan baru jap tadi tengok video yang kak Hajar post kt blog beliau...filem pendek tajuk "TOMATO"... entah kenapa gugur air mata nih...sangat mendalami filem pendek itu....


secara tiba-tiba rasa mahu peluk semua kawan-kawan yang dah saya lukai hati mereka....entah ada salah cakap ke...entah ada tersakitkan hati secara tak sedar ke...ina mintak maaf ya...='(


memanglah senyuman dari seorang sahabat itu nilainya takkan sama dengan apa sekalipun.....berbahagialah kita andai berteman dengan sahabat yang baik..moga dengan persahabatan itu hasilnya akan baik juga buat diri kita dan mereka....kata bijak pandai, kalau nak mengenali seseorang itu, lihatlah dengan siapa dia berkawan....yelah dua orang yang bersahabat pasti akan menjalinkan ukhuwah atas satu sikap dan kecenderungan yang serupa antara keduanya...
dan lepas tengok video nih..terindu pula dengan momen makan nasik ambeng dalam dulang yang mablessssssssss masa trip ker melaka/batu pahat dengan sahabiah WKTI harituh...


Alhamdulillah sangat dikurniakan sahabiah-sahabiah yang sangat-sangat baik....terasa penuh berkasih sayang jep.....*speechless*
*lagu tema : Teman Sejati by Brothers*
Ya Allah moga Engkau redha atas persahabatan yang kami bina ini..
Moga persahabatan ini akan berkekalan hingga ke Jannah-Mu..
Amiiin Ya Rabb


Sesungguhnya orang-orang beriman itu bersaudara. Sebab itu damaikanlah (perbaikilah hubungan) antara kedua saudaramu itu dan bertakwalakepada Allah, supaya kamu mendapat rahmat.” (Al-Hujurat: 10)

2 luahan rasa:

kakchik

Assalamualaikum Ina. Terharunya kakchik membaca coretan Ina ni. Betapa besarnya nikmat berkasih-sayang atas nama persahabatan kerana Allah. Susah untuk ditafsirkan tapi mendalam maksudnya. Semoga ukhuwwah di antara kita (WKTI) dan juga kawan2 lain akan semakin utuh dan kekal hingga ke syurga.

Kak Idah

sungguh terharu baca entry ina kali ni...sob..sob..semoga ALLAH permudahkan pertemuan kita pulak ye...amin3x

 

Followers