Buscar

Páginas

Ukhuwah Fillah yang lebih manis dari gula....


Assalamualaikum...
Selawat serta salam buat junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W...
sahabat-sahabat serta kaum keluarga baginda..



Fuuuuh...fuuuuh....fuuuh...tiup sesawang kat belog...aduhai..lama sungguh tertangguh nk update...banyak entry dalam queue..tapi belum lagi rajin jari ni nak menaip...insya-Allah satu persatu akan ditaip.....


setelah ditimbang-timbang...rasanya seronok lagik nk cerita pasal pre-gathering....sebenarnya 5 Jun nih ade get-together kat rumah kak ticher nur kat putra heights tu....dan kami sangat2 berbesar hati menerima tetamu nun jauh dari negeri cik siti wan kembang, kakchik niza......


ni lah kakchik niza...kecik molek orangnya...semolek dirinya jugak..*miss u sis*


walau bagaimanapun...dengan izin Allah...alhamdulillah...dapat kami berget-together beberapa hari awal sebelum gathering yang sebenar..kak ticher kononnye nak pegi pesta buku reads kat the mines nun....pastuh plan yang lain, dik sha dan dik husna nk p berjumpa dekat sunway....dan kakchik niza takde plan apa-apa2*agaknya lah*


nilah dak husna*tudung pink* n dak sha.....

sekali setelah bising-bising dekat WKTI*grup ropol2 rasia yang best!*..akhirnya...kak ticher came out with a very brilliant idea.....saya merempit ke rumah beliau selepas subuh....kemudian beliau dan saya pergi mengangkut dik sha n dik husna kat sunway nuh.....dan memandangkan kakchik takde ape-ape plan n free sepanjang hari....angkut kak chik pulak kat wisma Mais, Shah Alam..pastu semua-semua kami akan ke mines untuk ke pesta buku kat mines tu....begitulah rancangan awalnye....


tapi...manusia hanya merancang..tapi Allah menentukan.....imanina mahfuzah*beby kak reen* selamat dilahirkan pada hari sebelum pre-gathering tuh...so slight change of plan....pergi tgk beby kak reen....n baru p mines.....dalam perjalanan tuh...tetibe borak2 dalam kereta...


ALAMAK!!! takde adiah tuk beby! 


lencong sat p alamanda putrajaya n beli adiah beby...hehehe....kak ticher takde mase beli adiah tuh..beliau p cari makanan tuk kami....*memang kak ticher suke bagi orang makan..n ai laikeee sangatttt*

 Me...dik sha n dik husna...

dik sha...kakchik n me...

sampai umah kak reen dah dekat zohor dah....main2 ngan beby yang baru je sehari merasa nikmat bernafas *comel2 v(^_^)v*


imanina mahfuzah di pangkuanku...*comel3!!!*

apa kakchik bisik dengan beby tuh?

ibu baru bersalin kena amekkan gambar...hik8...


lepas solat zohor semua..rasanya cam tak sempat lah nk pegi mines..tukar plan lagik!!! kami menuju ke empire mall untuk merasa macarons kat satu kafe nih...nama dia WHISK...kak ticher jumpe pasal cafe nih....owner dia Melayu....*nanti apdet pasal my macarons' adventure*


me n kak ticher ketika order..*luv dis pic..thanks kachik*


sangat happy bila dapat makan macarons yg sebenar...hehehe.....


dan dapat juga makan red velvet cake + hazelnut latte...fuh..berpeluh!!!



rasa jugak sikit carrot cake...tapii........*yang kaler coklat tu carrot cake*


EEWWWWWWEEEEEEEEEE~~cinnamon...sobsssss....taksuke3....


lepas da berpuas hati ngan macarons*ada kot 4 bijik ku makan sorg~~maceh kak ticher*..on the way nak pergi car park..kak ticher singgah kat serai@empire for some macarons tuk beliau bawak balik....


pic syantek hasil tangkapan kakchik..

yg kat serai@empire nih mahal sikit dari kat WHISK tadi..tp besar sikit.....sy poket kosong tgk je lah....insya-Allah one day datang lagik beli...*da berpuas hati dapat tapau WHISK pnye macarons for family members kat umah*....
macarons display kat serai@empire....*gojes ya amat!!*


after dat....drop dik sha kat KTM Subang...sobssss...sedih rasa sbb lepas ni tataw la bila dapat jumpa adik sorg nih.....almaklumlah dia duk jauuuuh...kat sabah nun..Kalumpang * c(= jangan marah dik*....


lepas tuh pi antar dik husna lak kat Alam Mega..budak sorang nih nk exam sempat lagik p jenjalan tuh! 


then our next destination hantar kakchik balik ke Wisma Mais tuh...sempat la jugak menikmati pemandangan Shah Alam yang lama tak ku jejak..insya-Allah one day nak drive p sana bawak kak insyirah pegi makan bubur sup utara dengan suasana candle light dinner..hehehe..*hopefully sebelum kak syirah bersalin*


tumpang solat asar jap kat bilik kakchik sebelum pulang ke putra heights semula tuk saya mengambil kereta tua saya dan kembali ke bandar baru bangi....sempat jugak snap gambar bertiga...yay!!!


 me n ticher nur....

me n kakchik...


ticher nur...me....kakchik...

meskipun penat...terasa sangaaaaaaaaaaat indah hari yang dilalui....kami dari pelbagai usia dan negeri...dapat bertemu dan beramah mesra...berbual mesra walau ada yang baru kali pertama bertemu mata....walau berbeza umur dan latar belakang....ukhuwah fillah yang manis...bersyukur sangat tergerak hati nk create WKTI *nanti nk apdet pasal apa itu WKTI..insya-Allah*


alhamdulillah sepanjang WKTI ni wujud....dah dapat jumpa ramaaaaaaaaai dari alam FB...kak insyirah, kak hajar, kak azah, kak mawar berduri, kak nurul iman, kak raihan, kak ras, dak harlina al-hamra, kak nour el nageeb, kak ticher nur, kak nita, kakchik, dak husna, dak sha, kak reen, kak nayli, kak sri semalu, zia amalin..dan ramai lagik....moga-moga Allah izinkan lebih banyak tangan dapat ku jabat di alam nyata....


DAN.....sangat excited menanti 5 jun ni...perjumpaan besar..dari alam FB membawa ke alam nyata...sapa kata FB ni takde kebaikan????kalau kita guna untuk kebaikan...insya-Allah baik yang kita dapat... ^_^


“Tidaklah dua orang muslim yang bertemu, 
kemudian mereka berdua saling berjabat tangan, 
melainkan akan diampuni (dosanya) sebelum keduanya berpisah.” (HR. Abu Daud)

 Favourite pic.......ukhuwah fillah abadan abada...insya-Allah...

ps: dik sha n dik husna..akak sabotaj pic kalian ye...special face cover waner pink...my feveret...
pss: I heart WKTI very hugeee........*nanges*
psss: minta doakan kesembuhan bagi imanina mahfuzah beby solehah itu...amiin...

3 luahan rasa:

Pejalan Kaki

nice one..;p

kakchik

terbaiklah Ticher Ina. Kakchik pun sangat2 gembira bersahabatkan kalian semua. Syukur alhamdulillah Allah ketemukan kita.

kaklamp

heee salam kenall.. heeee

 

Followers