Buscar

Páginas

entry takde mood~~d|-_-|b


Assalamualaikum W.B.T
Selawat serta salam buat Nabi Muhammad S.A.W..
Para isteri, kaum keluarga dan para sahabat....

Pejam celik pejam celik kita sudah pun berada di pertengahan bulan februari.....istilah 'tahun baru' dah tak jadi baru...dah lama dah,yelah da masuk bulan dua kan....agak2 apa lah yg dah kita buat selama melangkah ke tahun 2011 ni?apa kebaikan yang dah kita buat untuk diri kita?apa yang dah kita sumbangkan untuk keluarga kita?apa pula yang dah kita kongsikan dengan jiran tetangga?cukupkah pengorbanan kita terhadap negara dan bangsa?setiakah kita pada rasul-Nya?tulus dan ikhlaskan pengabdian kita pada yang mencipta?tepuklah dada dan tanyalah iman kita..kerana tiada siapa yang lebih mengetahui melainkan diri kita dan Allah...

rupanya hari ni 11 februari...tarikh ni sebenarnya  sangat2 nostalgik dan boleh dikira bersejarah...dan masih tersimpan satu sms yg totally mengubah hidupku....dalam masa setahun sungguh macam2 perkara yang boleh terjadi..apa2 pun sy sangat2 bersyukur kerana apa yang berlaku memang ada hikmahnya cuma Allah lambat mem'beritahu' hikmahnya....moga-moga Allah mengampunkan dosa ku yang dulu....sekarang dan masa akan datang...amiin....

hari ni hari jumaat yang seperti biasa merupakan hari lapang buat diriku...tiada kelas dan free sepanjang hari...jadi selepas subuh sy decide la nak sambung tulis cerita yang terhenti kejap arituh....cahaya belahan jiwa yang terbaik(KLIK)...ya itu tajuk cerita yang telah sy pilih....tu lah percubaan pertama sy menulis cerita...taktahu nak panggil novel ke cerpen ke ape..yang penting tu semua adalah rekaan....

nak diceritakan lepas subuh pagi tadi dengan idea yang melimpah ruah sy duduk depan lepi dan mencurah semua idea....sambil2 tu tgk tv sekejap makan..masak....ade stop2....akhirnya.....kul 5 lebih...cahaya belahan jiwa part 5 telah siap sepenuhnya...proses menukar font dan warna dilakukan....seronok ni rasa nk publish...

entah mana silapnya, tgk2 dekat window yg type entry tu....semuanya HILANG!!

Ya Allah...perasaan tu takdapat nak cakap  macam mana....cepat2 g google tgk kot2 ada cara nk recoverr drafts yg hilang tu..tapi hampa....takde cara..memang takde...

dalam banyak2 part, part 5 ni mmg sy menumpu sepenuhnya...cerita cuba sy tulis sebaiknya..dan hasilnya memang sangat2 memuaskan hati sy...namun....Allah lebih tahu...mungkin Allah tak izinkan apa yang sy taip tu dipublish...mungkin cubaan kali kedua nanti akan lebih baik..mana la tahu kan...insya-Allah...

cukuplah pasal tu....macam yang semua tahu lagi 3 hari kan hari Valentine...rasanya da banyak orang bercakap tentang pengHARAMan menyambutnya....kalau boleh takpayahla sambut...dosa je dapat....mebazir duit lagi...membazir masa lagi...

rasanya da takmampu menulis lagi..maaflah untuk entry cincai ni..mood menulis melayang entah ke mana.....

jumpa lagi di entry seterusnya.....

gantikan gambar profile fb anda dengan apa2 gambar yg say NO to valentine...moga ada yang terbuka minda dengan usaha kita yang tidak seberapa ni....

2 luahan rasa:

NabiLLa NaSir

bukan selalunye die autosave ke? say no to valentine. yang penting hari selasa =) prophet Muhammad

ticher ina

entahlah...kan autosave every few seconds...mgkn ina tersalah tekan ape2 kot....

 

Followers