Buscar

Páginas

fuyooh..gileeer 'muslimah'...

uh uh....saket hati..saket hati..
protes!!!

grrr.....
sy yakin semua org pn skrg tgh hot dgn topic ni..
konpom....

pertama2 sekali sebelum sy meneruskan tulisan ini...nk sy tegaskan kt sini....tulisan kali ni TIADA LANGSUNG dipengaruhi isu2 kepolitikan....sy hanya menulis...sekadar menyuarakan pendapat sahaja...

"Barangsiapa yang melihat kemungkaran di antara kamu, maka hendaklah dia mencegahnya dengan tangan (kuasa ), sekiranya tidak mampu maka hendaklah dia mencegah dengan lidahnya, dan sekiranya tidak mampu (juga ) maka hendaklah dia mencegah ( membenci ) dengan hati, maka yang demikian itu adalah selemah2 iman"

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang....

uh uh...camne nk setat ea.....oke...macam ni....mari kite belajar camne pemakaian yang dianjurkan ISLAM....

 seee?????da nampak tu cara penutupan aurat yang sebenar bagi seorang MUSLIMAH????Tudung labuh menutupi dada....baju longgar.....berstokin...hanya menampakkan MUKA dan TAPAK TANGAN...diulangi MUKA dan TAPAK TANGAN sahaja.....

tapi...sedihnye....ade segolongan pihak yang meremeh2kan isu ni....pakaian yang entah ape tah dipanggil fesyen...ketat....jarang..singkat..belah sane sini..n siap ade yg bareback lagik!!!

uhh..geram2....walaupun sy masih lagi berusaha membaiki diri agar berketerampilan sebagai wanita muslimah..tapi saya tahu bahawa menutup aurat bukanlah cuma menutup rambut atau berpakaian longgar atau labuh....menutup aurat adalah melindungi seluruh tubuh badan kecuali MUKA dan TAPAK TANGAN...

di mana2 saja terutamanya internet skrg da kecoh kan dengan isu festival fesyen muslimah(kononnya) yang dinaungi oleh you know who....segala macam fesyen yg nonsense diperagakan tapi dipanggil fesyen muslimah..aduuuh..maluuunyeee.....kate festival fesyen muslimah....tapiiiiiiiii...........yg memperagakan tu dah semuaaaaanyaaa seksi2....dah la dedah sana sini....berposing terliuk2 cam dahan pokok patah....memalukan.....macam tu ke imej ISLAM yang cuba ditonjolkan????

sebenarnye...isu ni kan da lame timbul...kebelambakan so called fesyen muslimah kat pasaran sekarang yang sebenarnya langsung tak mematuhi piawai pemakaian ISLAM sebenar....jarang....ketat....dan macam2 lagi la...tapi...bile festival fesyen ni jadi isu besar..makin ramai yg buka mata...Alhamdulillah..pasni ramai2 kite boikoit fesyen muslimah ntah pape yg ade kat pasaran pulak ekkk???

dengar2 kabar angin....nti ade plak ek festival tu kat mesia nie...arap2nye takjadi la..sebab sungguh2 memalukan....kate negara Islam tapi memperlekehkan Islam...aduyai...imejin org yg baru nk mengenal Islam..tapiii....tgk festival ni..ape agaknye yg dipikirkan???memburukkan imej Islam tu...uhuk8

haaa..lagi satu...melalui pemerhatian mata sy yang takberapa nk tajam ni....makin lame maken pelik la fesyen2 wanita kat mesia nieee....fesyen tudung da sekelian hal...baju2 lagi....aiyoook.....merosakkan pemahaman orang yang tak paham....kalau sesape yg da tau pasal penutupan aurat secara sempurna..mungkin dia akan tau bezakan ape yg patut n tapatot dipakai..tapi..kalau sape yg taktahu atau kurang tahu..kan da terjejas pemahaman mereka...uh uh...

AND ada jugak yg dah tahu..tapi..dek ekot pesyen...da jadi 2x5 org yg taktahu tu..mula dah jinak2 pakai tudung pendek sikit sebab nk ekot pesyen...mula dah pakai baju ikut2 body nie...atas nama fesyen.....haiiish..takpecaya???g je tgk kt tibi2..pendakwah2 wanita berstatus selebriti...pakaian..aduhaaaaaaaiii..sama galak cam artis2 tu..mekap muka..walaweh.....glamor u olss..mcm mane la tu kan nk jadi icon atau ekotan pada generasi2 muda.....

n lagi 1 isu yg hot is baju yg diperagakan malam tu...ade tulisan arab n nama junjungan besar kite Nabi Muhammad S.A.W dalm tulisan khat terbalik....sy terpikir..sejak akhir2 ni makin halus cara nk menyesatkan umat Islam...macam2 cara yg digunakan smpai kadang2 kite taksedar tu adelah penghinaan untuk agama suci kite ni ISLAM...dengan iklan yg ade mesej tersembunyi...event2 yg secara halus membawa unsur penghinaan tu..n now corak pada pakaian..nauzubillah..minx2 dijauhkan dari terbeli n terpengaruh dengan agenda halus ni....huhuhuhu....sape agaknye dalang di sebalik semua ni???

uhh...stress..

baeklah..sy pn da stress bercakap pasal nie.....pen off..

ps: tepuk dada tanyalah iman......

pss: takberminat nk letak gmbar fesyen 'muslimah' *muntah sekarang* ...malas nk share dosa org len yg terpaksa tgk aurat dekat belog ai yg chumel ni.....





8 luahan rasa:

~Catatan Hidup *8* QuRrAtuL iSmAt~

Wah memang pejuang wanita!

Bab festival fesyeni Islamik tu mmg tak masuk akal dan sangat2 tak patut. Yang menganjurkannya pun tak menutup aurat huh.

psss i like wanita yg suci dan sejuk mata memandang hehehe (^___^)

ticher ina

pejuang demi mempertahankan maruah wanita Islam..
insya-Allah...
huhuhu....

org2 yg dijemput pn taktutup aurat...
pegang2..
salam2 sane sini..
ape hak die nk gune nama Islam tu?
urrghh.
penguin tu...
grrr..

pssss: sy suci tak?sejuk tak mata memandang??

(^_^)

~Catatan Hidup *8* QuRrAtuL iSmAt~

Ya, saya suka komen2 yg membina.
Berjuang demi agama!

erkkk jap2 fikir dulu...
sejuklah kot, tp kena letak air batu kt mataku baru dapat rasa kesejukan itu kahkahkah

ticher ina

amboih..
sungguh sakan tuan hamba bergelak2....
takpe2..
letak ais sungguh2 kang baru tawww

ana aliya

betul....bengang je!!!

msuk CNN pulak...habis satu dunia tau...malu nye jadi rakyat Malaysia skang nih....GILE punye keje!!!

sedih bile tgk gamba posing ntah hape2 ngan tededah sne sini background nye "islamic fashion festival"....

mne ulamak2 yg slalunye perthnkan diorang nih!!
sorang pon masih x berani berbunyi....ISLAM hnye pada kertas/IC n hanye berlindung di sebalik nme baik ISLAM....dosa besar!!!

Anonymous

saudari saudara sekalian.

rasanya mereka menitikberatkan logo dan konsep islamic itu. bukannya pengamalan utk berislamic..
klau tidak, tiadalah jubah bermanik2 dan striking.

kurang pasti objektif asal mrk. yg pasti byk pereka dr indonesia dan serata dunia yg tidak kenal akan islam dr sudut ajaran dlm festival ini.

tiada guna kita melenting pd hati yg hampir mati. adalah lbh baik mendoakan mereka diberi hidayah. kalau tidak krn datin rosmah, tak tau pun festival ini dh lama wujud..

ada prons ada cons nya.
ini semua menunjukkan fahaman islam sebenar hampir pupus.
nauzubillah.

ticher ina

encik/cik anonymous..
boleh terangkan lagi ape yg cuba disampaikan?

kurang jelas...

Nur Zulaikha

tu org tak bertamadun namanya..malu sebagai negara islam tp buat fesyen mcm tu..ish ish ish..moga diberikan hidayah~

 

Followers